2015-06-02

TAF Felhívás

Tekerj a felebarátodért!

hogy kapjon levegőt,
hogy ne sodorja el az árvíz,
hogy ehessen,
hogy tudjon hol élni,
hogy legyen jövőnk!


Egy kilométerre számítva autózással több mint tízszer annyi széndioxidot bocsátasz ki, mint a kerékpározással!

Ha minden EU-s állampolgár napi öt kilómétert kerékpározna, akkor a közlekedési szektorban 2050-re kitűzött kibocsátáscsökkentés felét tudnánk teljesíteni!
Ha kevesebb széndioxidot bocsátunk ki, akkor csökkentjük az üvegházhatást és a szélsőséges időjárási jelenségek (viharok) kialakulásának esélyét. Ez azt jelenti, hogy a kiszolgáltatottabb országokban élő felebarátaink megélhetését, életterét sem pusztítjuk tovább!

2015. decemberben a párizsi klímacsúcsra az európai keresztyének egy északról délre tartó közös zarándoklat keretében érkeznek, amellyel összetartozásunkat és közös tenni akarásunkat fejezzük ki. A Teremtés hetén ehhez a menethez csatlakozunk a kelet-nyugati irányú kerékpározásunkkal.
Időpont: 2015. Teremtés hete (2015. szeptember 27 – október 4).
Útvonal: Beregszász (szept 25) – Tokaj (szept 27) – Budapest (okt 1) – Sopron (okt 4).

Október 4-én Sopronból a stafétát osztrák testvéreink viszik tovább Németországba, ahol a zarándokok áthaladnak.
Jelentkezés
Kodácsy Tamás info@okogyulekezet.hu
Rohály Gábor info@naphimnusz.hu
A kerékpártúrához nem szervezünk külön kísérőautót, ezzel is csökkentve a karbonlábnyomunkat.    Ha éjszakára is maradtok, hozzatok magatokkal hálózsákot és polifoamot, váltóruhát, tisztálkodási szereket. Szállást és étkezést tudunk biztosítani. Lehetőség van arra is, hogy csak egy napig, vagy egy rövidebb szakaszon tekerünk együtt!


       
Tekerj velünk Te is!