2015-10-05

Egy gazdag és egy szegény – éghalati igazságosság – A Teremtés Hete záró alkalmáról



Sopron – Idén a Soproni Evangélikus Egyházközség volt a házigazdája a Teremtés Hetét lezáró ünnepi istentiszteletnek, 2015. október 4-én. Az ökumenikus teremtésvédelmi alkalom mottója az Egy gazdag és egy szegény - éghalati igazságosság volt. Az istentiszteletre egy csapat kerékpáros is érkezett, akik a Tekerj felebarátodért! című kezdeményezést népszerűsítették.

Videónkban a TAF soproni megérkezésüket örökítettük meg:



A Teremtés Hete ökumenikus záróistentiszteletén Mihácsi Lajos a helyi evangélikus idősek otthonának, a Fabricius Endre Evangélikus Szeretetotthonnak a vezetője intézményük energetikai korszerűsítéséről számolt be.



Rajnai Károly a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola ökoprogramjait mutatta be.



Ezután Peter Pavlovic a ECEN elnöke (Európai Keresztyén Egyházak Környezetvédelmi Hálózata) mondott beszédet.



Victor András és Szűcs Boglárka az Ökogyülekezeti Tanács tagja átadták a teremtésvédelmi vetélkedő nyerteseinek a díjakat.



A vendégeket Gabnai Sándor esperes, Fischl Vilmos a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára, majd Peter Pavlovic ECEN főtitkár köszöntötte.



A soproni evangélikus gyülekezeti teremben tartott záróistentiszteleten a liturgiában segédkezett Szemerei János püspök, Nobilis Márió katolikus káplán és Kodácsy Tamás református lelkész.



Igét hirdetett Várszegi Asztrik főapát.



A záró imádságban és az áldásnál együtt szolgáltak a jelenlévő felekezetek képviselői.


Forrás: evangelikus.hu